PÅ SKATTEJAKT I LISTER (Geocaching)

Det finnes hundrevis av «skatter» i Lister som venter på å bli oppdaget! Geocaching fikk sitt inntog i Norge på 2010-tallet og ble en «gavepakke» til foreldre som hadde vansker med å få med de minste familiemedlemmene på tur. Privatpersoner kan velge å legge ut geocacher og registrere disse på internett slik at andre kan finne dem. Det finnes også mange aktive foreninger, og her i Agder har vi «Geokaperne» som blant annet har lagt ut geocacher langs den 130 km lange Barnevandrerstien

Turer i Lister med titalls geocacher

Hva er geocaching?
Geocaching er en internasjonal aktivitet. Det kan sammenlignes med orientering, men man finner frem ved hjelp av GPS i stedet for kart og kompass. Man leter etter poster, kalt «cacher». Det uttales en kæsj på norsk. Cachene er plassert ut over store deler av verden og informasjon om alle cachene ligger på nettstedet geocaching.com.

Hvem passer det for?
Geocaching er en aktivitet som passer for folk i alle aldre, alt fra småbarn til pensjonister kan ha det gøy!  

Rullestol er heller ingen hindring, det finnes cacher for alle! Selv de som liker fjellklatring, seiling, shopping, matte-nøtter, historie, geologi, arkitektur, sosialt samvær etc.

Hva trenger man av utstyr og hva koster det?
Geocaching er i utgangspunktet gratis, og du kan finne mange cacher uten å betale noe. Som et minimum må du ha en dedikert GPS-mottager eller en smarttelefon med GPS-mottager. I tillegg trenger du en blyant eller penn, som du kan bruke til å signere i loggbøkene med.

Hvor finnes det geocacher?
Det finnes geocacher over hele verden, det er til og med en på romstasjonen ISS! Sjansen for at det ligger en gjemt i ditt nærområde er ganske høy. Dette er en aktivitet man kan drive med overalt, og er en perfekt aktivitet å kombinere med reising. Den lange bilturen blir aldri kjedelig lenger! Les mer om hvordan søke etter cacher på nettet her.

Teksten over er hentet fra geocaching i Norge (20.12.2017).

Sidekart