HAUGELANDSTRAND

Haugelandstrand ligger lunt til i en liten vik på vestsiden av Fedafjorden i Kvinesdal. Dette er antakelig en av de tidligste boplasser i distriktet hvor det har blitt gjort funn fra eldre steinalder. Haugelandstrand kan nås både til vanns og til lands og passer for både kortere eller lengre utflukter. Området er et offentlig friluftsområde. Det er satt opp to nye bygg i gammel stil som fungerer som kystledhytter. Det største bygget øverst på tunet, «Hovedhytta», har 8 sengebenker og en liten kjøkkenkrok. Det nederste bygget, «Familiehytta», har 4 sengebenker, kjøkkenkrok og separat toalett med utgang fra utsiden tilgjengelig for alle som besøker området. Alle sengebenkene kan slås ut slik at de blir 120 cm brede.

For å komme seg hit til fots, kan man parkere ved Langevann. Hit kommer man med bil ved å ta av fra E39 ved Fosseland, rett ved tunnellen ved kommunegrensa mellom Flekkefjord og Kvinesdal.

Overnatting på kystledhyttene

Vilkår & betingelser

Generelt
Hyttene er selvbetjente og har kun tilsyn. Det betyr at du selv må passe på å rydde og vaske etter deg. Alle gjester må ta ansvar for å holde hyttene i orden.

Sesong

Hyttene kan leies hele året. I og med at de er bygd i gammel stil er de ikke isolerte, så man bør unngå spesielt kalde perioder. Imidlertid er det gode vedovner, samt ved i hyttene som betales med Vipps (kr 80,- pr sekk).

Sengeplasser

Hovedbygget har 8 sengebenker, familiehytta har 4 sengebenker. Sengebenkene slås ut og blir da 120 cm brede. Dvs. at en voksen og ett barn eller særskilt gode venner kan dele en sengebenk.

Røyking

Røyking er ikke tillatt på hyttene.

Handikapvennlig

For de som ankommer med båt er nedre hytte (familiehytta) tilgjengelig for rullestolbrukere fra brygga.

Maks antall personer

Hovedhytten (øvre) har maks plass til 16 personer, (8 sengebenker som er 120cm brede) mens familiehytta (nedre) har maks plass til 8 personer (4 sengebenker som er 120cm brede).

Nøkler

Det hengelås med kode på utsiden av hyttene. Kode oppgis på kvittering for betaling.

Renhold
Leietakere må selv sørge for renhold. Ved avreise skal hytta forlates i samme stand som ved ankomst.

Avbestilling
Oppgitt e-postadresse i bookingbekreftelsen benyttes ved avbestilling. Ved avbestilling innen 7 dager før ankomst blir innbetalt leie refundert (fratrukket avbestillingsgebyr på kr 250,-). Ved avbestilling senere enn 7 dager før ankomst refunderes ikke leiesummen.

Inn- og utsjekking
Hytta disponeres fra kl. 16.00 ankomstdag til kl. 12.00 avreisedag.

Booking Familiehytta (nedre)

Booking Hovedhytta (øvre)

 

Dagsbesøk

Ønsker du dagsbesøk på en av hyttene i Haugelandstrand, Vipps kr 50 pr. pers, maks kr 200 pr. hytte på Vippsnr 573235. Velg riktig hytte. Kode får du i takkemeldingen.

 

Utstyr:

  • NB! Det er ikke drikkevann på hyttene. Drikkevann må medbringes.

  • Adskilt toalett i det nederste bygget. Ta med toalettpapir for sikkerhets skyld.

  • Vedkomfyr med kokeplater og steikeovn. Ved oppbevares inne i hyttene. Vipps-betaling pr. sekk. Denne veden er kun til innebruk. Husk fyrstikker.

  • Rødsprit kokeapparat. Ta med egen rødsprit dersom du ønsker å lage mat på kokeapparatet.

  • Hyttene har et skap med gryter, stekepanner, tallerkner, kopper og bestikk og oppvaskbalje. Ta med kopphåndkle og klut.

  • Madrasser til hver benk til overnatting. Ta med sovepose. Det er ikke dyner eller puter på hyttene.

     

Kystleden er et tilbud om rimelig overnatting langs kysten, åpent for alle. Tanken er å gi flere mulighet til å oppleve skjærgården med både natur og kystkultur i fokus.

Standarden på hyttene er enkel, og du må selv vaske etter deg - men prisen er lav! Størrelsen varierer fra to sengeplasser, til å være store nok for en hel skoleklasse.

For at flest mulig skal få tilgang kan du leie samme hytte maks en uke sammenhengende.

Kystled Lister omfatter kystkommunene Flekkefjord, Kvinesdal, Farsund og Lyngdal, og ble opprettet på sensommeren 2013. Vi håper å utvide med flere hytter og et bedre tilbud etterhvert.

Videre håper vi at dette kan inspirere til et aktivt friluftsliv langs kysten, og en mulighet til å bli bedre kjent med Listers vakre- og varierte skjærgård.

Vil du vite mer om Kystleder i Norge kan du lese her kystled.no

Sidekart