Stikk UT!

Stikk UT! er digital turregistrering. I appen, eller på nettsida til Stikk UT! ligger turforslagene lett tilgjengelig. Alle turene har turbeskrivelse, og er godt merka. På hvert turmål er det et klistremerke på en turpostkasse som viser at her kan du registrere turen i appen.

Stikk UT! gjør det enkelt for alle å finne en tur å gå, og det er heilt gratis å delta.
Du deltar ved å finne fram til Stikk UT!-turmål og registrere turene dine i appen.

Stikk UT! er Norges største turtrim og engasjerer titusenvis av mennesker hvert år til å besøke turmål. Stikk UT! har siden starten i 2005 vært arrangert i Møre og Romsdal, med rundt en million registrerte turer i året.

Den 1. mai 2024 går startskuddet for innføringen av Stikk UT! i sju nye regioner. Friluftsrådene i Finnmark, Nord-Troms, Midt-Troms, Midtre Hålogaland, Vesterålen, Fjordane og Lister blir med på Stikk UT!, og målsetningen er en skrittvis innføring av den populære turtrimmen flere regioner i hele landet.

Turene registreres i Stikk UT! appen. Sommersesongen varer fra 1. mai til 31. oktober og består i Lister av 95 turmål i tre forskjellige graderinger; lette, middels og krevende turer.

Se også nettsiden til Stikk UT!

App ikonet

App ikonet

Det er enkelt å bli med på Stikk UT! Alt du trenger å gjøre er å laste ned appen, registrere deg, og begynne å finne turene du vil gå og registrere de i appen når du er på turmålet. Det er helt gratis å være med.

  1. Last ned Stikk UT! appen fra App Store eller Google Play.
  2. Lag en bruker, og “Finn turmål” for å finne en tur du vil gå. Turforslagene har kart, bilde og beskrivelser, slik at det skal være enkelt å finne fram.
  3. Hvert Stikk UT!- turmål har en postkasse, der man finner et klistremerke med Stikk UT!. Da kan man registrere turen i appen.
    NB! Man må være innenfor en radius på 40 m for å få registrert turen.

I appen kan du holde oversikt over hvilke turer du har registrert, og se statistikk over sesongen. Her finner du også topplister, som hvor mange som besøker hvert turmål, hvilke turer som har flest besøk, og annet.

  1. Under "Finn turmålfinner du turbeskrivelser med kart, bilder og inntegning på kart. I appen kan du også se turer som er i nærheten av der du er og enkelt åpne kartet som viser både kjørerute til startpunktet for turen, samt ruta eller stien frem mot turmålet.
  2. Hvert Stikk UT!-turmål har en med et klistremerke som viser at du er på turmålet. Da kan du registrere turen i appen.
  3. På "Min sidehar du oversikt over turene du har registrert. Under "Min profil" kan du endre profilen din og blant annet legge til «Familiemedlemmer» om du vil registrere turer for flere. Her kan du også sette deg egne mål for sesongen og se statistikk fra tidligere år.
  4. "Topplisterviser statistikk over deltagelsen i årets- og tidligere sesonger. Her ser du bla hvilke turmål som er mest besøkt og hvilke deltakere som er mest aktive.

Den praktiske tilretteleggingen av Stikk UT! - turene er i stor grad gjort av frivillige, og graden av skilting og tilrettelegging vil variere. Les derfor turbeskrivelsen nøye, og sett deg inn i forholdene rundt hver enkelt tur, særlig om du skal til et nytt sted. Du er selv ansvarlig for din egen sikkerhet på tur.

Grønne turer

Passer for de fleste. Lette, korte turer med moderat stigning. Går i hovedsak på turveier og gode stier med lengde inntil 5 km og opptil 300 høydemeter.

Blå turer

For de med litt turerfaring. Noe mer krevende enn grønne turer. Kan ha enkelte bratte stigninger og gå på lite opparbeida stier,  lengde på 5-10 km eller 300-600 høydemeter.

Røde turer

For erfarne turgåere med god utholdenhet. Går på sti, i åpent terreng, stein og snaufjell. Kan ha flere krevende partier, være luftig og utsatt, over 10 km eller 600-1000 høydemeter. 

Stikk UT!-vett og allemannsPLIKTEN

Stikk UT! får svært mange ut på tur, dette kan føre til ekstra slitasje i terrenget, forstyrrelse av husdyr, plante- og dyreliv. Vi oppfordrer til sporløs ferdsel og at alle følger Stikk UT!-vettreglene:

Sidekart