FRIKVARTERET

Frikvarteret er et kompetansesenter for friluftsliv og beredskap i Øvre Sirdal. Hytta brukes i undervisning og kursing av barn, ungdom og friluftsledere. Det er også tilrettelagt for bedrifter med fokus på aktive medarbeidere. Målet for Frikvarteret er å ha et levende, aktivt bygg som er i bruk hele året.

Frikvarteret er et topp moderne bygg med hotellstandard, ferdig bygd i 2011. Hytta har 38 sengeplasser på ni soverom med toalett og dusj. To store stuer, to kjøkken, det største er profesjonelt utstyrt og to gode tørkerom.

Frikvarteret har to fullt utstyrte møterom med profesjonelt AV utstyr og ellers alle fasiliteter du trenger for et vellykket arrangement. 

Frikvarteret er eid av speiderne, og fungerer også som beredskapsstasjon for Rovernes Beredskapsgruppe i Rogaland.

Roverne er de eldste speiderne, fra 16 år og oppover.

Roverne har beredskap hele vinteren, i alle helger og ferier.

Utenom beredskapen fylles Frikvarteret med aktiviteter. De lager opplevelser for skoleklasser, bedrifter, organisasjoner og lag. Aktivitetene tar utgangspunkt speideraktiviteter, med tema som mestringsfølelse, mestringsopplevelse og samarbeid.

Aktiviteter som tilbys:

VINTER: Skitur, skileik, fakkeltur, leirbålskos, matlaging ute, sikkerhet på tur, skredfare og trygt veivalg, skredlære, førstehjelp, bekledning. Ta kontakt for forespørsel om andre aktiviteter.  

SOMMER: Sykkeltur rett inn i heia, kanotur med beversafari, rappellering, matlaging ute, leirbålskos, o-løp, bekkevandring, bekledning, bading, lagbyggende aktiviteter, lek og andre aktiviteter.

Frikvarteret har alt utstyr og det som trengs til disse aktivitetene.

Les mer på frikvarteret.no

Frikvarterets værstasjon

Webkamera for Ådneram

Bedriftsleie av Frikvarteret (pdf)

Leirskole på Frikvarteret (pdf)

Sidekart