STRANDBU – hyggelig liten hytte ved Kirkhamn på Hidra

Enkel liten hytte som passer for to personer. Ligger idyllisk til ved fiskerihavna i Kirkhamn. I tilknytning til hytta er det et flott friområde med badestrand. Det er også båthavn rett utenfor hytta, samt gangavstand til dagligvarebutikk i Kirkhamn.

Sesong
Strandbu er åpen for overnatting hele året.

Sengeplasser
Dobbel sovesofa med plass til to. Det er sengetøy på hytta. Ta med lakenpose eller sengetrekk. Dersom dere er flere er det teltplass på friområdet like ved hytta.

Standard / Fasiliteter:
Fullt utstyrt kjøkken og møbler beregnet for to personer. Det er imidlertid lite og enkelt i tråd med kystledtankegangen om rimelig overnatting langs kysten. I tilknytning til hytta er det toalett, dusj og vaskemaskin.

 

Booking 
Hidra Velforening står for drift og utleie av hytta.
For booking trykk her

NB! I samme bygg, med inngang på langveggen, er det offentlig toalett for skjærgårdsparkområdet.

Ankomst- og avreisetidspunkt:
Leietaker disponerer hytta fra kl. 14.00 ankomstdagen og til kl. 12.00 avreisedagen.

Rengjøring
Rengjøring av hytta: Hytta er ubetjent og gjestene rydder og vasker selv etter seg. Ta med tørkehåndkle og bordklut. Fjern all mat og søppel. Søppel kastes i stor container på havna ved hytta.

Adkomst
Strandbu kan nås både med bil, buss, sykkel, båt eller kajakk. Med bil følger du Fv469 fra Flekkefjord, kjører til ferjeleiet på Kvellandstrand og tar ferja over til Launes. Deretter kjører du mot Kirkhamn. Ta av mot fiskerihavna like før du kommer inn til Kirkhamn. Rutetider for ferje finner du her.

Det er også mulig å reise kollektivt til Kirkehamn på Hidra. Info om bussavganger finner du her: akt.no

Til vanns kan du komme til Strandbu med privat båt eller med kajakk. Kommer du med båt er det gjestehavn rett ved hytta. For padlere er det lett å få opp kajakken på stranden som ligger like ved.

 

Fakta om Hidra

Hidra er den største øya i Vest-Agder og ligger i Flekkefjord kommune. Øya har rundt 600 fastboende. Mer informasjon og turforslag på følgende linker:
Hidra.no
Turforslag – Hågåsen
Turforslag – Langelandsfjell

Kystleden er et tilbud om rimelig overnatting langs kysten, åpent for alle. Tanken er å gi flere mulighet til å oppleve skjærgården med både natur og kystkultur i fokus.

Standarden på hyttene er enkel, og du må selv vaske etter deg - men prisen er lav! Størrelsen varierer fra to sengeplasser, til å være store nok for en hel skoleklasse.

For at flest mulig skal få tilgang kan du leie samme hytte maks en uke sammenhengende.

Kystled Lister omfatter kystkommunene Flekkefjord, Kvinesdal, Farsund og Lyngdal, og ble opprettet på sensommeren 2013. Vi håper å utvide med flere hytter og et bedre tilbud etterhvert.

Videre håper vi at dette kan inspirere til et aktivt friluftsliv langs kysten, og en mulighet til å bli bedre kjent med Listers vakre- og varierte skjærgård.

Vil du vite mer om Kystleder i Norge kan du lese her kystled.no

Sidekart