Utleiehytter på Laundal

To overnattingshytter er oppført for utleie i 2019-2021.

Priser for leie er:
- Kr 550,- pr. natt for Trehytta. 
- Kr 750,- pr. natt for Fjellskår.

Booking på Listerbooking.no

Hyttene disponeres fra kl. 15.00 ankomstdag til kl. 12.00 avreisedag.

Toalett og vann

Eneste toalett på Laundal er et offentlig toalett på motsatt side av leirområdet i forhold til hyttene. I Trehytta er det satt inn en tissedo som kun skal brukes til «små» ærend.

Det er en bekk vest for leirområdet. Vann herfra bør kokes før det drikkes. Det anbefales ellers å medbringe drikkevann.

Adkomst

Laundal ligger helt nordvest i Farsund ved Oppoftevannet, i nærheten av Oppoftekrysset på E39.

Adkomst fra vei med parkering på Lande opp bakkene fra Opofte. Det er grusvei inn til området, som er en privat bomvei, og 2,5 km å gå eller sykle.*

Om Laundal

Laundal er det største sammenhengende offentlige naturområdet i Farsund kommune. Her er det bygd en stor bålhytte, stor bålplass og toalett som er åpne for alle. Klatreveggen ved gården Spelevollen, 400 meter mot nord har flere klatreruter med topptaufeste.

Laundal betyr den bortgjemte, «løynde» dalen. Navnet passer der den ligger skjult nede i en dal. Området ble kjøpt opp av Farsund kommune i 1967 og 1971.

Les mer om Laundal her

Hund på hyttene

Av hensyn til andre gjesters eventuelle allergi kan vi ikke tillate hunder inne på hyttene.

 

*Veien helt inn til Laundal er en privat vei og er ikke avtalt til bruk for besøkende generelt. Dersom man har Parkeringstillatelse for forflytningshemmede, kan man få koden til bommen og kjøre inn i forbindelse med leie av overnattingshyttene. Da må man møte opp i Farsund kommunes servicetorg og fremvise HC-kortet for å få koden av dem.

Trehytta

Trehytta er bygd som en delvis tretopphytte med forankring i bakken i bakkant og feste i to trær i fronten ut mot leirområdet på Laundal. I trehytta er det ett soverom med en enkeltseng og en hems med fire sengeplasser. Det er puter til hver seng. Det er ikke dyner på hytta.

Kjøkkenkrok med gasskomfyr, gryter og steikepanne, tallerkner, glass, kopper og bestikk.  Vedovn og sofakrok. Det er montert solcelleanlegg som gir strøm til lys. Et lite bad med vaskevannsfat og tissedo. Veranda rundt hele hytta.

Fjellskår

Fjellskår er bygd inn i en fjellkløft slik at deler av veggene inne i hytta er selve fjellveggene. Her er det en sovealkove med to senger, en hems med to senger og to senger på hver side av kjøkkenet. I alt seks sengeplasser. Det er puter til hver seng. Det er ikke dyner på hyttene. Kjøkkenet inneholder vedkomfyr med steikeovn og kokeplate, en koketopp med to bluss, utslagsvask, gryter og stekepanne, tallerkner, kopper, glass og bestikk. Det er såpe og vaskemidler tilgjengelig.

Stuedelen består av et stort spisebord med hevbar midt-del som også er inngangsdør (se bilder!), benker til bordet og to sofabenker på hver sin side av bordet.

Inngang fra undersiden med trapp opp. Selve døra er også midten av spisebordet.

Utenfor Fjellskår er det plen med et langbord, en hvilebenk og et ildsted inntil fjellveggen.

Regler for besøk på hyttene på Laundal i forbindelse med covid-19-pandemien:

Følg med på de siste anbefalingene fra FHI.

Har du symptomer på COVID19 skal du ikke besøke hyttene. Dette gjelder også milde symptomer.

Hyttene har kun mulighet for forhåndsbooking.

Gjester må ta med eget laken som er vasket på 60 grader for bruk på madrasser. Madrassene er 75 cm brede, en av madrassene i Fjellskår er 120 cm. Det er ikke dyner på hyttene. Man må ta med egen sovepose el. l.

Ved bruk av toalettet henvises det til gjeldende råd for smittevern. Desinfeksjonsmiddel skal være tilgjengelig på toalettet.
Forbered håndhygienetiltak til turen. Ta med våtservietter, såpe og alkoholbasert desinfeksjon. Ta med egne søppelposer i tilfelle det er tomt.

Det er ikke og skal ikke være matlager på hyttene. Ta med deg alle matvarer når du forlater hytta.

Disse reglene gjelder inntil myndighetene gir nye retningslinjer for smitteverntiltak ved fritidsreiser.

Sidekart