Utleiehytter på Laundal

To overnattingshytter er oppført for utleie i 2019-2021.

Priser for leie er:
- Kr 600,- pr. natt for Trehytta. 
- Kr 800,- pr. natt for Fjellskår.

Av hensyn til allergikere er det forbud mot å ha kjæledyr med inn på hyttene.

Booking på Listerbooking.no

Trehytta

Fjellskår

Hyttene disponeres fra kl. 13.00 ankomstdag til kl. 12.00 avreisedag.

Toalett og vann

Det er oppført utedo mellom utleiehyttene. I tillegg er det offentlig toalett på andre siden av leirområdet.
Ellers er det et tissetoalett i Trehytta som KUN skal brukes til «små» ærend (må rengjøres etter bruk).

Det er ikke innlagt vann, men borehull med rent drikkevann fra håndpumpe i nærhet til hytta.

Adkomst

Laundal ligger helt nordvest i Farsund ved Oppoftevannet, i nærheten av Oppoftekrysset på E39.

Adkomst fra vei med parkering på Lande opp bakkene fra Opofte. Det er grusvei inn til området, som er en privat bomvei, og ca 2,2 km å gå eller sykle. En transporttralle er tilgjengelig for hver hytte. Trallene er låst, men koden til hytta benyttes for å låne dem. Veien inn er privat og kan kun brukes til fots eller på sykkel.

Det er også mulig å gå- eller padle fra Svindal. Til fots går man over Skarpheia – en lengre, men flott fottur. Ønsker man å padle kan man benytte seg av kanoene (8 stk. med utstyr tilgjengelig). Pris kr 50,- pr kano (booking via listerbooking.no). Herfra kan man padle inn Oppoftevannet til Laundalstrand, så gå opp langs bekken til Laundal (litt bratt stigning). Svindal ligger ved avkjøring til Tosås på veien fra Åpta mot Drange. Parkering – dagsavgift kr 50,- pr. bil (Vipps-betaling)

Om Laundal

Laundal er det største sammenhengende offentlige naturområdet i Farsund kommune. Her er det bygd en stor bålhytte, stor bålplass og toalett som er åpne for alle. Klatreveggen ved gården Spelevollen, 400 meter mot nord har flere klatreruter med topptaufeste.

Laundal betyr den bortgjemte, «løynde» dalen. Navnet passer der den ligger skjult nede i en dal. Området ble kjøpt opp av Farsund kommune i 1967 og 1971.

Les mer om Laundal her

 

Trehytta

Trehytta er bygd som en delvis tretopphytte med forankring i bakken i bakkant og feste i to trær i fronten ut mot leirområdet på Laundal. I trehytta er det ett soverom med en enkeltseng og en hems med fire sengeplasser. Det er puter til hver seng. Det er ikke dyner på hytta.

Kjøkkenkrok med gasskomfyr, gryter og steikepanne, tallerkner, glass, kopper og bestikk.  Vedovn og sofakrok. Det er montert solcelleanlegg som gir strøm til lys. Et lite bad med vaskevannsfat og tissedo. Veranda rundt hele hytta.

Fjellskår

Fjellskår er bygd inn i en fjellkløft slik at deler av veggene inne i hytta er selve fjellveggene. Her er det en sovealkove med to senger, en hems med to senger og to senger på hver side av kjøkkenet. I alt seks sengeplasser. Det er puter til hver seng. Det er ikke dyner på hyttene. Kjøkkenet inneholder vedkomfyr med steikeovn og kokeplate, en koketopp med to bluss, utslagsvask, gryter og stekepanne, tallerkner, kopper, glass og bestikk. Det er såpe og vaskemidler tilgjengelig.

Stuedelen består av et stort spisebord med hevbar midt-del som også er inngangsdør (se bilder!), benker til bordet og to sofabenker på hver sin side av bordet.

Inngang fra undersiden med trapp opp. Selve døra er også midten av spisebordet.

Utenfor Fjellskår er det plen med et langbord, en hvilebenk og et ildsted inntil fjellveggen.

Sidekart