Den verneverdige DNT-hytta Gården Li

På Gården Li kan du oppleve sørlands kystkultur og bo i våningshuset på en gammel gård. Gården driftes av Flekkefjord og Oplands Turistforening (F.O.T.).  Gården Li er også en del av Kystled Lister.

Fakta om Gården Li

Sesong
Kan leies hele året.

Antall sengeplasser 
14-16 sengeplasser i våningshuset
14 sengeplasser i stegeløa
6 sengeplasser i kystledhytta ved Dåtlandstrand

Gården Li består av to bygg: Våningshuset (hovedhuset) og stegeløa.
Våningshuset har ett soverom i første etasje med en familiekøye (2-3 sengeplasser), samt loft med to soverom for 6-7 personer med madrasser og dyner. Totalt er det 14-16 sengeplasser i våningshuset.
I stegeløa er det ett soverom med køyseng og hems som gir plass til 14 personer. Det har tidligere vært skoleklasser på 30 elever i stegeløa men da har festsalen blitt benyttet. Det er også toalett, et fellesrom og et kjøkken i stegeløa.

Kystledhytta i Dåtlandstrand er renovert. Her er det en hems med soveplass til seks personer, samt plass til en person i stua.

Standard
Både våningshuset og stegeløa ble totalrenovert i 2009, og holder en enkel men god standard. Gården Li er en ubetjent turistforeningshytte. Dvs. at man må ta med mat selv. Det er ikke innlagt vann. Vann hentes i bekk ved våningshuset. Siden det går sauer på beite i området, anbefales det å koke vannet. Det er solcelleanlegg til belysning, men ta gjerne med hodelykt og stearinlys. Gassovn til matlaging og vedovn til oppvarming (ta med ekstra fyrstikker). For overnatting er det dyner og puter, men laken, pute/sengetrekk må tas med. WC i tilknytning til våningshuset.

Mer informasjon og booking


Kaia på DåtlandstrandFasiliteter: FOT har laget en Via Ferata med 112 fester og taubane på Dåtlandstrand. I våningshuset er det klatreutstyr til 10 personer som benyttes dersom man ønsker å prøve seg på Via Ferataen.

Ved Dåtlandstrand er det også 4 kajakker; 2 voksenkajakker og 2 barnakajakker. Det er også tilhørende flytevester og padleårer. Av sikkerhetsmessige grunner er det kun spruttrekk til voksenkajakkene. For å leie kajakkene må minst en voksen ha våttkort.

Adkomst: Gården Li kan besøkes til fots eller i båt. De som velger sjøveien legger til ved kaia på Dåtlandstrand og følger stien opp gjennom trollsk edellauskog til gården som ligger i fjellsiden. Det tar om lag 15 minutter å gå. De som ankommer i bil kan parkere på Fidsel (innkjørsel fra rv. 44 på Kvanvik) og spasere rundt en time (3 km) i relativt lett turterreng.
Stien er godt merket fra Fidsel.

Turmuligheter: For mer informasjon om Gården Li og adkomst og turmuligheter til og fra hytta se FOT sin hjemmeside: fot.dnt.no

Sidekart