GÅRDEN LI – gammel kystgård på Hidreheia

På Gården Li kan du oppleve sørlands kystkultur og bo i våningshuset på en gammel gård. Gården driftes av Flekkefjord og Oplands Turistforening (F.O.T.). I samarbeid med Lister Friluftsråd er også Gården Li en del av Kystled Lister.

Fakta om Gården Li

Gården Li Sesong: Helårs.

Antall sengeplasser: 20 + 30

Gården Li består av to bygg; våningshuset (hovedhuset) og stegeløa.
Våningshuset er ett soverom i første etasje med en køyeseng (2 sengeplasser), samt loft med madrasser og dyner. Totalt er det 20 sengeplasser i våningshuset. I stegeløa er det plass til en klasse på 30 elever.

Pris: For Gården Li gjelder vanlige priser for turistforeningshytter. Se prisliste her: https://fot.dnt.no/grden-li/

Det er lik pris på våningshuset og stegeløa.
For barn under 12 år gjelder rimeligere priser.

Booking: Booking av Gården Li hos Lister Booking

 

Standard: Både våningshuset og stegeløa ble totalrenovert i 2009 og holder svært enkel, men god standard. Gården Li en ubetjent turistforeningshytte. Dvs. at man må ta med mat selv. Det er ikke innlagt vann. Vann hentes i bekk ved våningshuset. Vannet er ikke testet og siden det er mye sauer på beite i området, anbefales det å koke vannet før det drikkes. Det er solcellepanel slik at man får lys på mørke kvelder. Ta likevel med hodelykt og stearinlys. Gassovn til matlaging og vedovn til oppvarming (ta med fyrstikker i tilfelle). For overnatting er det dyner og hodeputer, men man må ta med lakenpose eller sovepose.
WC i tilknytning til våningshuset.

Kaia på DåtlandstrandFasiliteter: FOT har laget en Via Ferata med 112 fester og taubane på Dåtlandstrand. I våningshuset er det klatreutstyr til 10 personer som benyttes dersom man ønsker å prøve seg på Via Ferataen.

Ved Dåtlandstrand er det også 4 kajakker; 2 voksenkajakker og 2 barnakajakker. Det er også tilhørende flytevester og padleårer. Av sikkerhetsmessige grunner er det kun spruttrekk til voksenkajakkene.

Adkomst: Gården Li kan besøkes til fots eller i båt. De som velger sjøveien legger til ved kaia på Dåtlandstrand og følger stien opp gjennom trollsk edellauskog til gården som ligger i fjellsiden. Det tar om lag 15 minutter å gå. De som ankommer i bil kan parkere på Fidsel (innkjørsel fra rv. 44 på Kvanvik) og spasere rundt en time (3 km) i relativt lett turterreng.
Stien er godt merket fra Fidsel.

Turmuligheter: For mer informasjon om Gården Li og adkomst og turmuligheter til og fra hytta se FOT sin hjemmeside: fot.dnt.no

Sidekart