SINLANDSTIEN

Vesterdalen – Sindlandstien – Austerdalen

Som kommunevåpenet for Kvinesdal framstiller, består kommunen av to daler som begge har hver sin elv. Elvene møtes ved sentrum av Kvinesdal, Liknes. En populær treningstur i Kvinesdal er å sykle fra sentrum opp Vesterdalen, over fjellet til Austerdalen og retur til sentrum (Liknes).

Fra Liknes sykler man opp Vesterdalen, retning Knaben. Turen går på asfalt og det er en ganske trafikkert vei. Man passerer tettstedene Træland, Rafoss, Omland og Storekvina. På Storekvina er det togstasjon og dagligvarebutikk.

4,3 km nord for Storekvina begynner Sindlandsstien. Den er gruslagt til tross for at det er en del mennesker som bor her. Det er en god stigning i starten fra hovedveien for å komme opp fjellsiden til turens høyeste punkt. Her ligger det mange gårder og med beitende dyr å se langs veien.

Sindlandsstien går ned til Austerdalen ved Galdalsvannet og Vatland. Fra Sindlandsstien/Vatland sykler man syd langs elva Litleåna. Man sykler forbi skogholt og fine kulturlandskap.

Det er bebyggelse ved Gjemlestad, og fra Hamrebakkan og helt ned til sentrum er det en avstand på ca 3 km.

På veien passerer man Sarons Dal, som er kjent for evangelisten Arild Edvardsen, og årlige sommerstevner som lokker folk fra hele Norge.

Gradering: Krevende
Lengde: Hele runden er 32,2 km
Stigning: 417 m
Underlag: Asfalt og noe grusvei

 

Sidekart