RØRVIKHEIA rundtur

Fin tur på godt merka løype som går i et småkupert terreng med flere flotte utsiktspunkt både mot Feda og utover fjorden mot Sagefossen og Hauglandstrand. På toppen er det oppført turpostkasse hvor man kan skrive inn navnet sitt.

Følg skilt mot Støa. Midt i rundløypa er det også merket sti ned til Nedre Rørvik. Her er det ganske bratt, men velger man turen ned hit har man mulighet til å gå tilbake til utgangspunktet på en traktorvei med jevn stigning opp igjen. 

Rørvik var i tidligere tider veldig sentral i forhold til veien mellom vest og øst. Her gikk postveien fra Feda i vest, over fjorden med båt til Rørvikstrand og videre til Lyngdal. Denne var i bruk frem til 1907 da veien ble lagt om over Kvinesheia. På Nedre Rørvik ble det i 1803 bygget et hus som i 1836 ble omdisponert til skysstasjon og gjestgiveri. Det har vært omtrent 15 bosettinger på Rørvik og navnet kommer av røys, kant og rand.

Adkomst:
For å komme til utgangspunktet for denne turen tar man av E39 ved Opofte mot Farsund og kjører videre mot Rørvik. Kjør forbi nedkjørselen til Rørvik, til rasteplassen i svingen ca. 500 meter etter nedkjørselen. Gå langs veien ca. 200 meter til du kommer til turskilt merket Stemmen på høyre side. Her starter rundløypa til Rørvikheia. Turen ender et lite stykke ned veien fra startpunktet.

Gradering: Enkel
Lengde: 1,8 km
Varighet: Ca 1,5 t

Sidekart