Hekkfjell 705 moh.

En flott og noe bratt tur til enden av Langfjella, med nydelig utsikt over Eiken og Lygne. En av Listerregionens mest storslagne turmål. Flere alternative turløyper til topps.

Turen er skilta fra parkeringsplassen i enden av Pål Eikens vei. Man kan også starte nede ved hovedvegen ved å parkere ved Eiken kyrkje og gå opp gjennom boligfeltet, det er skilta fra gang- og sykkelveien langs FV42. Turløypa starter i enden av Pål Eikens vei, først på sti og etterhvert skogsbilvei oppover lia.

Etter en liten kilometer kan man enten ta til venstre og gå opp den korte og bratte Breiaskor. NB! Mellom dette krysset og opp mot Tveiteskaret er det store og omfattende trefall. Denne stien er derfor ikke brukelig før dette blir ryddet. (Denne stien er for tiden ikke brukelig: Tveiteskaret er halvannen kilometer lengre, men betydelig slakere, og anbefales spesielt for turen ned igjen fra fjellet.)

Ved den nye dagsturhytta, Hekkfjellhytta, kan man nyte en utsikt av de sjeldene. Her heter det På Ende, og dette er i grunn enden av Langfjella.

Noen hundre meter opp mot toppen fra Hekkfjellhytta, kan man få ned pulsen på en turstol. På stolen er det montert en plate med diktet «Ord om vennskap» av Helga Åkre Nøkland. Teksten er preget på en messingplate. Her finner du også en QR-kode. Åpne denne; Skann, se og lytt. Du vil få med deg en litterær tilleggsopplevelse for turen videre.

Fra toppunktet 704.8 moh. er det fritt utsyn milevis i alle retninger. Skilta sti videre ned via Heptebakken og Tveiteskaret anbefales for turen ned fra dette fjellet, som mange nok har hørt om, "Å dra te Hekkfjell" er nemlig et lokalt kraftuttrykk for regionen.

Alternativ trase: En ny sti fra Hekkfjellveien er nylig opparbeidet. I den siste hårnålsvingen før bakketoppen, er det  merka en ny sti ut på platået under toppen av Hekkfjell, der dagsturhytta er satt opp.

Adkomst, parkering og turstart:

  • I enden av Pål Eikens vei
  • Ved Eiken kyrkje
  • Fra parkeringsplass i bunnen av Hekkfjellveien

Avstander:

  • Eiken kyrkje-Hekkfjellhytta via Breiaskor: 2,5 km
  • Eiken kyrkje-Hekkfjell via Tveiteskaret: 3,9 km

  • Parkering P. Eikens vei-Dagsturhytta via Breiaskor: 1,6 km
  • Parkering P. Eikens vei - Hekkfjell via Tveiteskaret: 3 km

  • Parkering i bunnen av Hekkfjellveien-Hekkfjellhytta: 4 km

Gradering: På grunn av stigningen på rundt 500 meter, graderes turen som middels. Stort sett fast og godt underlag. Det er lagt ut tømmerskiver på bløte partier opp mot Breisakor.

Sidekart