Allsidig natur

Listerregionen har et variert naturmangfold fra kystnatur til hei og høyfjell. Sirdal og Hægebostad er rene innlandskommuner med store fjell- og heieområder. Kvinesdal har mest fjell- og heieområder og kystlandskap rundt Fedafjorden. Lyngdal ligger ved kysten med flott heielandskap og elva Lygna. Farsund er en kystkommune med lange sandstrender og flere heier. Flekkefjord har både øyer, kyst- og innlandsnatur å by på.

Turportaler

Turportalene godtur.no og ut.no har flere turtips fra regionen

Se mer av Lister på YouTube

Åpningsscenen i filmen "Yohan-Barnevandreren" er spilt inn i Hægebostad.

Friluftskart

Det ble laget friluftskart for alle de seks kommunene i Lister i 2006-2008. Kartene gir en oversikt over både turstier og oppkjørte skiløyper, samt informasjon om en rekke andre friluftslivsaktiviteter som fiskeplasser, badeplasser, fjellklatreområder, kanoutleie, ridesenter, fugletitting og sportsdykking. I tillegg gir friluftskartene informasjon om blant annet turområder og turforslag, fiske, badeplasser, kulturminner, fugle- og dyreliv, verneområder, m.m. Denne informasjonen er også på både tysk og engelsk. Mye av informasjonen i disse kartene er nå overført digitalt. Både som turforslag på listerfriluft.no og i appen turLister.

Utsalgssteder

Friluftskart Farsund er utgitt av Lister Friluftsråd og Farsund kommune er utsolgt.

Friluftskart Flekkefjord er utgitt av F.O.T. og Flekkefjord kommune er utsolgt.

Friluftskart Hægebostad er utgitt av Lister Friluftsråd og Hægebostad kommune.
Utsalgssted: Hægebostad Turistinformasjon, Kommunehuset, 4580 Tingvatn.

Friluftskart Kvinesdal er utgitt av F.O.T. og Kvinesdal kommune er utsolgt.

Friluftskart Sirdal er utgitt av Lister Friluftsråd i samarbeid med Sirdal kommune, Vest-Agder Fylkeskommune og Sirdalsferie.
Utsalgssted: Sirdal Turistinformasjon, Kvæven.

Sidekart