STOREHEIA rundt

Fra Flekkefjord sentrum kan du gå en fin runde nordvest for byen opp på Storeheia. 

Fra byparken går man inn Nesgaten, sving til venstre inn Kildegaten og deretter til høyre inn Berget. Følg Berget gjennom en venstresving og ta første smale gate til høyre, dette leder til trappene. Gå opp trappene til Lilleheia. Her kan man gå en sti til venstre til «Nytt utkikkspunkt». Ta til høyre mot Kleivan til du ser et rødt skilt Storeheia, følg skiltet mellom husene ned til et jorde og kryss over dette.

Her starter Skredderstien opp til Storeheia, med steintrapper og rekkverk på de mest utsatte partiene. Vel oppe på Storeheia kommer man til Skredderhytta, Flekkefjords nye dagsturhytte.

Turen videre går på god sti og røde merker til Helletjørn. Her går stien over ei myr, treplanker og ristverk er lagt ned for å komme tørrskodd over. Like før traktorveien til Helle er det stidele til Strømland, men følg traktorveien til husene på Helle. Fra Helle er det først grusvei, seinere går det på asfalt forbi Søyland barneskole, Søyland kapell, Tjørsvågheimen og Søylandstjernet. Veien videre går ned på Fylkesvei 44 til sentrum.

Skiltet rundtur på ca 5 km. Flott utsikt.
En middels tur de fleste vil klare.

NB! Ny merka løype på Storeheia:
Fra Søyland skole går man oppover Hellebakken, til man ser skilting til dagsturhytta inn mellom noen av de øverste husene. Her kommer man over bekken og til venstre langs et jorde opp til en traktorvei innover i skogen. Man tar snart til høyre på mindre traktorvei som går over i sti langs kanten av heia, med flere fine utsiktspunkter, før man kommer rundt til radiomasta og Skredderhytta. Denne dagsturhytta er åpen for alle og inneholder vedovn. Fra Skredderhytta kan man gå ned de bratte trappene til Lilleheia rett nord for sentrum. Nederst i Lilleheia er det trapp ned til Hollenderby-kvartalet i byen. For å komme tilbake til Søyland skole, går man ned til Tjørsvågveien og enten via Nesmarka eller på gangvei opp Søylandsveien tilbake til skolen. Dette blir en runde på 4,6 km.

Gradering: Middels
Lengde: Ca 5 km

Sidekart