BRUFJELL OG BRUFJELLHÅLENE

Flott utsikt og mektig natur ytterst i Flekkefjords og Vest-Agders sørvestlige hjørne mot Rogaland. Fra Roligheten ved Sire-Ånas utløp kan man komme opp på en flott topp helt ute ved havet. Det er flere stier opp, med middels og krevende vanskelighetsgrad. Dette er markert med blå og rød farge på skiltene. Rullesteinstranda Sandviga og det automatiserte fyret Oddan er også verdt å få med seg.

Her kan du også komme ned til Brufjellhålene om du klatrer ned fjellsida. Det er satt inn stålbøyler å klatre i på det bratteste stykket (kalles via ferrata). Brufjellhåelene er antakeligvis gravd ut av havet og rullestein før fjellet steg etter siste istid. Et svært sjeldent naturfenomen.

NB! Stien fra Brufjell ned til Brufjellhålene er svært bratt og har svart (ekspert) vanskelighetsgrad. Turen hit bør skje på tørt og bart fjell og uten for store bølger.

Kulturminner:
Ystebø – kokegropfunn fra jernalder
Landmålingsvarde 
Brufjellhålene

Adkomst
Kjør FV44 mellom Flekkefjord og Åna-Sira, ta av mot Roligheten. Parker på parkeringsplassen eller ved skolen og gå resten av veien ut mot havet. Ved snuplassen begynner stiene oppover mot Brufjell.

Gradering: Middels og krevende
Lengde: 3,6 km (korteste løype tur/retur)

Sidekart