Havblikk - dagsturhytte

Dagsturhytta Havblikk ligger ved Kirkeskaret på Sønderhallsheia mellom Lomsesanden og Loshavn. Fra hytta kan du oppleve flott utsikt mot Farsunds skjærgård og Listastrendene.

Man ser helt til Lindesnes fyr og ut over store havområder, derav navnet på hytta. Kyststien går rett forbi hytta og videre vestover mot Einarsneset - ett av kommunens mest attraktive turområder. Lista er gjerne solfylt og vindig, men inne i hytta har man nydelig utsikt uansett om det blåser kuling eller er blikk stille. Området rundt hytta er fint opparbeidet med både benker, bålplass og innbydende arealer for en rast. Det er gode muligheter for å henge opp hengekøye i nærheten av hytta.

Havblikk er et dagsturmål hvor du kan ta en pause, spise matpakka, få litt varme, treffe andre, oppleve naturen omkring og kanskje bla i en bok. Hytta er 25 m2 stor, og har både bibliotek og vedovn. Ta med egen ved dersom du vil fyre. Det er også solcelleanlegg med belysning til bruk når det blir mørkt. Hytta er kun ment for dagsbesøk, og overnatting må eventuelt skje i telt eller hengekøye på utsiden. Adkomsten til hytta er tilgjengelig med rullestol, men enkelte partier har en del stigning.

Havblikk er en del av konseptet Dagsturhytta Agder – et samarbeidsprosjekt mellom alle kommunene i Agder, Sparebankstiftelsen SR-Bank og Agder fylkeskommune.

Adkomst: Hovedadkomst til Havblikk skjer via turvei fra parkeringsplass ved krysset ned mot Loshavn. Det er også mulig å komme til hytta via stinettet fra Loshavn og fra Lomsesanden.

 

Sidekart