NB! Det er pr 25.03.24 flere store trefall på stiene fra Eitland mot både Skistad og Ulgjell! Dette gjør disse stiene vanskelig fremkommelige!

I heia på Lista, i området der det er vindmøllepark er det også mange turstier. Deler av stiene har blitt erstatta av veiene til vindmøllene. Det er mange fine turmuligheter i dette området og flere utgangspunkt.

På Skistad står ruinene etter en gammel heiegård.

Fra Eitland går en gammel ridevei opp forbi et flott utsiktspunkt på Frestadheia til den gamle heiegarden på Skistad.

Fra Eitland går det også sti opp til Ulgjell.

Fra Skistad ned mot Listeid ligger en flott urskog, vernet for sine usedvalige edelløvtrær.

Mellom Skistad og Ulgjell er det merka sti. Det er også sti mellom Ulgjell og Indremyra. Her kan man gå litt nordvestover på vindmøllepark-veien og ta inn på sti nordover og ned til Knustad ved Sigersvollstranda. Da kommer man forbi Frøysti, der man kan gå bortom Salslottet (bygdeborg).

Storefjell ligger 1 km å gå fra Ulgjell og er høyeste punkt på Listahalvøya med sine 346 moh. Her er det flott utsikt over store områder. En ny mulighet som har kommet med vindmøllene er at man kan sykle langt opp i denne heia på brede grusveier. Er man fascinert av vindmøller er det fullt mulig å ta en nærmere kikk.

Varigheten på en tur her kan være alt fra 1-4 timer avhengig av hvilken tur man går.

En mulig runde er fra Eitland, opp til Skistad, over til Ulgjell og ned igjen til Eitland. Denne er altså pr 25.03.24 begrenset fremkommelig pga. flere store trefall!

Adkomst:
Eitland
Ulgjell
Heskestad
Knustad
Listeid

 

Sidekart