FARSUND BADEHUS

Med kort avstand fra sentrum finner du et flott utendørs badeanlegg med et 10 meter høyt stupetårn, samt en sauna som byr på en fantastisk utsikt over fjorden.

Saunaen ble oppført i 2015 i et ambisiøst dugnadssamarbeid mellom velforeningen Badehusets Venner, Stiv kuling arkitekter AS og arkitektstudenter fra AHO. Bygget er finansiert i et spleiselag mellom privatpersoner, sponsorer, privat næringsliv og gaver. Det eies og driftes av velforeningen Badehusets venner.

Om badehuset
Fra 1870 til 1890 lå byens eneste offentlige badehus i «Svinehagen». I 1890 ble det reist et nytt og mer tidsmessig badehus på Naudodden. Det fikk navnet «Hygæa». Under krigen ble badehuset totalt ødelagt, men ble bygget opp igjen i 1954.

Badehuset ligger i gangavstand fra sentrum. Anlegget er todelt: På den ene siden er det en liten badestrand med grunt vann for de minste. Den andre delen er beregnet på de som kan svømme. Selve huset har toalettanlegg og omkledningsrom. Stupetårnet er 10 m høyt.

Saunaen er offentlig tilgjengelig for alle. Adgang fås via nettsidene: www.farsundbadehus.no, eller via e-post: farsundbadehus@gmail.com

Du kan kjøpe klippekort og drop-in.

Sidekart